Bayimiz ile Görüntülü Görüşün

TÜM HABERLER

Yeni Honda Civic Type R Nürburgring Pisti rekoruyla geliyor

Yarışçı ruhunumuzu yansıtan modelimiz Civic Type R, 2023 yılında yenilenen versiyonuyla ödüller kazanmaya devam ediyor. Pist rekorlarıyla isminden söz ettiren Civic Type R ile yarış dünyasının ünlü pisti Nürburgring’de yeni tur rekoruna imzamızı attık.

Gelişmiş mühendislik ve yarışçı ruhun birleşimi ile ortaya çıkan Civic Type R modelimiz ile Almanya’daki yarış dünyasının ünlü pisti Nürburgring’de önden çekişli otomobillerde yeniden tur rekoruna imza attık. Yeni Civic Type R ile 20,8 km uzunluğundaki Nürburgring Pisti’ni 7 dakika 44:881 saniyelik tur ile tamamlayarak en hızlı önden çekişli otomobil unvanını yeniden kazandık.

Yeni Civic Type R’ın 2.0 litrelik turbo şarjlı dört silindirli motoru 329 PS güç ve 420 Nm tork üretiyor. İyileştirdiğimiz altı ileri manuel şanzımanla eşleştirilen bu motor, 0-100km/s hıza sadece 5,4 saniyede çıkarak azami 275km/s hıza ulaşabiliyor. Nürburgring Pisti’nde yine rekor tur süresine imza attığımız 2023 Civic Type R'ın dış tasarımını da yeniledik. Arka kanadın açısı ve gelişmiş aerodinamik özellikleri ile modelimiz, güçlü bir bastırma kuvveti üretiyor.

Civic Type R ile yeni rekorumuza ilişkin olarak proje lideri Hideki Kakinuma, “Ultimate Sport 2.0” konseptinde geliştirilen yeni modelin beklentilerin ötesinde bir başarıya ulaştığını ve Nürburgring pist rekorunu kırmanın en önemli meydan okumalardan biri olduğunu belirtti. Bir önceki neslinden 6 yıl sonra yenilenerek tekrar yollara çıkan Civic Type R için tutkuyla çalıştıklarının altını çizen Kakinuma, modelin sürücü beklentilerini karşılamasını ve keyifli bir sürüş sunmasını hedeflediklerini söyledi.